Veel erkenning in China voor Bao Trieu/Earl Blijd

earl blijd china

earl blijd tijdens demo wushu bij grootmeester Zeng Qinghuang

Onderleiding van Sifu Zhao, Grootmeester van de Jing Wu, bezocht Earl Blijd van Bao Trieu sportcentrum in de Groninger wijk Paddepoel de afgelopen weken diverse steden van China. De grootmeester bezocht meerdere keren de Groninger Sportschool voor workshops Shuai Jiao (Chinees worstelen). De reis begon met eerst een paar dagen in de stad Thaizhou in de provincie Zhejiang ten zuiden van Shanghai bij grootmeester Xu Chang Wen.

Er werden verschillende Boeddhistische kloosters bezocht en een bezoek aan de Taoïstische academie Tong Bai  Gong. Vele gesprekken werden gevoerd met verschillende meesters, grootmeesters zoals Sifu Wong Daat Sung van Hung Gar Kung Fu stijl. Ook nam Earl Blijd deel aan de verschillende demo’s  bij diverse gelegenheden.

Zo werden tijdens de negende Kantonese Wushu Elite Kampioenschappen, met meer dan vierduizend deelnemers uit de hele provincie Guangdong,, sifu Zhao en ook Earl Blijd, voormalig Nederlands Coach Sanda (officiele fullcontact wedstrijdsparren voor Wushu) en Ridder in de orde van Oranje Nassau, ook gevraagd  bij de prijsuitreiking van de eerste categorieën.

Tijdens de reis werd er regelmatig gevraagd aan sifu Zhao naar de afkomst van Earl Blijd. De heer Zhao vertelde dan dat rond de jaren negentig, Earl Blijd in heel Europa, maar ook Canada en de VS, optrad en competitie deed en bekend werd als “The Panter of Curaçao” en overal een goede indruk achterliet van de Chinese Gevechtskunst Wushu en dat hij nog  steeds een belangrijke bijdrage levert aan de goede opleiding binnen zijn sportschool in de Groninger wijk Paddepoel.

Al met al veel erkenning en waardering in China voor de werkwijze van een gepassioneerde trainer van Wushu/Kung Fu vereniging Bao Trieu / Earl Blijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *