Veel mensen verrast over eigen rijgedrag

gemeente groningen, politieDe afgelopen twee maanden hebben ruim 100 bestuurders op de A7 in Friesland en Groningen filmbeelden van hun gevaarlijke of asociale rijgedrag terug ‘mogen’ kijken.Sinds begin juli zet de politie daar in het kader van het project A7 Veilig namelijk dashboardcamera’s (‘dashcams’) in om bestuurders te confronteren met hun gedrag op de weg. Ze worden op een veilige plek langs de weg staande gehouden en kunnen de beelden in hun eigen auto via een iPad bekijken.

Positieve reacties op inzet dashcams bij verkeerscontroles op A7

De confrontatie is bedoeld als voorlichting aan de bestuurder die zich soms niet eens bewust is van zijn eigen gedrag. Maar afhankelijk van de ernst van de verkeersovertredingen, geeft de politie daarbij ook boetes. De meest voorkomende overtredingen die de politie de afgelopen maanden heeft gezien,betreffen: onnodig links blijven rijden, geen richting aangeven bij het wisselen van rijstrook, geen afstand houden en het fors overschrijden van de maximumsnelheid.

Op Youtube

De weggebruikers reageren overwegend positief op de nieuwe werkwijze van de politie in Friesland en Groningen. Veel mensen blijken verrast over hun eigen verkeersgedrag. Een selectie van de filmbeelden wordt gepubliceerd op het Youtubekanaal van A7 Veilig. Dit betreft vooral beelden van verkeersgedragingen die door weggebruikers zelf als ergerlijk worden genoemd in de enquête van het project.

De aanschaf van de apparatuur is mogelijk gemaakt door de projectpartners van A7 Veilig.

Zie ook eerdere berichtgeving Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *