Verkeerslichten Reitdiepplein blijven voorlopig staan

steden nederland groningen, reitdiepDe verkeerslichten op de Westelijke Ringweg bij het kruispunt Hoogeweg richting de wijk Reitdiep blijven tot na 2020 gehandhaafd. Dit gebeurt op verzoek van bewoners en ondernemers in de omgeving. Aanvankelijk zou de aansluiting van de Hoogeweg op de Westelijke Ringweg opgeheven worden. Hierdoor zouden ondernemers aan de Friesestraatweg hun aansluiting op het Reitdiep verliezen. Bovendien zou het vrachtverkeer dan door de wijk rijden.

Ring West ongelijkvloers

Het is de bedoeling dat na 2020 de Westelijke Ringweg volledig ongelijkvloers wordt gemaakt. Dan wordt opnieuw bekeken wat er met de verkeerslichten gaat gebeuren. Vanaf  voorjaar 2015 wordt de aansluiting van de Westelijke op de Noordelijke ringweg aangepakt. De huidige verbindingswegen tussen de Westelijke  en Noordelijke Ringweg worden verdubbeld. In het gebied eromheen komt natuur.

Gewijzigde plannen

In 2006 is de eerste fase van het Reitdiepplein aangepakt. Toen is het kruispunt Reitdiep (Professor Uilkensweg) ongelijkvloers gemaakt. Later zouden de verkeerslichten op het kruispunt Hoogeweg verwijderd worden. De plannen worden nu op een aantal punten aangepast, omdat de situatie in de omgeving van het Reitdiep op verschillende onderdelen is veranderd.

Geen woningbouw

De verwachting was dat de bedrijven aan de Friesestraatweg parallel aan het Reitdiep in de toekomst plaats zouden maken voor woningbouw. Door het instorten van de huizenmarkt is dit niet gebeurd. De bestaande bedrijven blijven nog steeds behoefte houden aan een aansluiting op de Westelijke Ringweg. Als de aansluiting van de Westelijke op de Noordelijke Ring zou verdwijnen, zou het vrachtverkeer door de Reitdiepwijk moeten rijden. Dat zou zorgen voor overlast in de wijk. De knoop bij het Reitdiep moet in de toekomst meer verkeer kunnen verwerken. Als de Zuidelijke Ringweg in 2016 aangepakt wordt, moeten de verbindingswegen tussen de Westelijke en Noordelijke Ringweg worden verdubbeld om als omleiding te kunnen dienen.

Voor meer informatie, kijk op: www.ringgroningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *