Verkeersveiligheid in Paddepoel verbeteren we samen

groningen-selwerd-eikenlaan-verkeersveiligheid-1Verkeersveiligheid in en rondom de wijk is iets waarover veel wijkbewoners en onderwijsinstellingen zich bekommeren. Zo is het bekend dat een aantal straten als gevaarlijk wordt ervaren. Het straatbeeld stemt niet overeen met de 30 kilometerzone. We kennen de onveilige situaties bij speeltuinterreinen en de oversteken nabij scholen die veiliger kunnen zoals de Eikenlaan. Een veilige oversteek van de Slimme fietsroute aan de Eikenlaan laat lang op zich wachten. Een overzichtelijke situatie creëren waarbij fietsers voorrang gaan krijgen op het overige verkeer weet de gemeente Groningen niet op te lossen.

Er zijn verbeterpunten te bereiken. De werkgroep Co-creatie in Paddepoel is één van de partijen in de wijk die hier aandacht voor vraagt. Wie ervaart knelpunten in en om de wijk? Stuur uw knelpunt in dan brengen wij dit onder de aandacht bij de Co-creatie van Paddepoel met het doel te komen met een urgentielijst waar niet meer over gepraat gaat worden maar onze leefomgeving veiliger gaat maken.

Mail naar de redactie: [email protected]

2 gedachten over “Verkeersveiligheid in Paddepoel verbeteren we samen

  1. De Eikenlaan ter hoogte van de Vensterschool afsluiten voor het doorgaande verkeer, een bussluis zou een optie kunnen zijn, het doorgaande verkeer kan gebruik maken van de rondweg, die is daar voor aangelegd.

  2. Sympathiek idee Henk maar, maar ze moeten dan ook een afrit erbij maken zo dat mensen gemakkelijker in Selwerd kunnen komen.
    Als ik het goed herinner was deze er 40 jaar geleden ook, deze kwam uit op de Iepenlaan.
    Als je goed kijkt dan zie je dat het naast de Plataanlaan (rondweg) extra breed is, daar waar ooit de op en afrit van de Iepenlaan naar Paddepoel/Selwerd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *