Vernieuwd fietspad Park Selwerd geopend

Dinsdag 5 september heeft wethouder Paul de Rook het vernieuwde fietspad door het mooie Park Selwerd geopend. Dat deed hij op de fietskruising midden in het park, in het verlengde van de Kometenstraat.

Het fietspad door Park Selwerd is een van de twee alternatieve fietsroutes van en naar Zernike Campus. De andere zogenaamde Slimme Route loopt via het Jaagpad langs het Reitdiep.

17.000 fietsers

Het fietspad door Park Selwerd is al een gewilde fietsroute: dagelijks maken ruim 17.000 fietsers gebruik van deze route. De gemeenteraad besloot om een aantal knelpunten langs de route op te lossen, zoals het verkeersveiliger maken van de fietsoversteek op de Eikenlaan en het fietspad en het park te verbeteren.

Bomen

Het fietspad door Park Selwerd is verbreed naar vier meter, daarvoor moesten 28 bomen wijken. Al deze bomen komen terug in de directe omgeving van het fietspad. Het park wordt ecologisch versterkt door een vlindertuin en een ecologische verbinding onder de Plataanlaan door. De voetpaden-structuur is aangepast en het fietspad in het park krijgt een middenberm, die oversteken voor voetgangers veiliger maakt.

Voorrang

Vandaag zijn de werkzaamheden op de Eikenlaan afgerond. De inrichting van de oversteek start als proef en het functioneren wordt gemonitokrd. Fietsers krijgen voorrang op al het verkeer op de Eikenlaan. Op basis van ke uitkomsten van de monitoring volgt de definitieve inrichting van de oversteek.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Vernieuwd fietspad Park Selwerd geopend

 1. Het is op menig foto te zien, dat ook met dit 4 meter brede fietspad de fietsers niet tussen de lijntjes willen blijven fietsen.
  Ook al leg je d’r een fietspad van 10 meter neer, die stukken onbenul houden zich willens en wetens niet aan regels en zolang dat niet veranderd word het er niet veiliger op.
  Op de dag van de opening waren er al 2 kleine ongelukken met fietsers, ondanks de verkeersregelaars, ik houd ook mijn hart vast als deze over anderhalve week weg zijn.
  Dan hoop ik voor de ongelukkige dat de ambulance er door komt om hulp te verlenen maar , ik vrees dat deze in de verkeersstroom tussen de auto’s vast zit omdat de fietser voorrang heeft op de automobilist.
  Een medewerker van de gemeente zei tegen mij op een van de informatieavonden dat de fietsers wel zouden stoppen voor een blauw zwaailicht, ik vroeg aan deze beste man van welke planeet hij kwam.
  De fietsersstroom stopt niet, ook al staat het blauwe zwaailicht recht voor hun neus.
  Ze rijden als één massa door en menig fietser heeft meer oog voor zijn smartphone dan voor het verkeer, ze zullen de ambulance niet eens zien of horen omdat ze vaak ook nog eens oordopjes in hebben met muziek.

  Ondanks alle waarschuwingen van bewoners die dagelijks de verkeerssituatie ter plekke aanschouwen, ziet onze beste wethouder Paul de Rook het allemaal wel zitten en belooft hij dat als zijn plannetje niet werkt dat de voorrangssituatie teruggedraaid word.
  Nou, ik geloof d’r geen moer van dat hij dat terugdraait want dan zou hij toegeven dat hij fout zat met zijn ideologische plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *