Vertraging aanleg brug Dorkwerd

dorkwerd-startsein nieuwe brug-10De vervanging van de bijna 80 jarige Dorkwerderbrug over het Van Starkenborghkanaal zou in het najaar in één stuk geplaatst gaan worden. Dat was op 3 maart de berichtgeving toen gedeputeerde Mark Boumans samen met Els van Grol, directeur Netwerkmanagement Rijkswaterstaat en burgemeester van Zuidhorn Bert Swart  het startsein gaven voor de vervanging van de brug. Na drie aanvaringen ligt er brug als een banaan tussen de wallen van het van Starkenborghkanaal lieten de medewerkers van provincie weten.

Het DvhN laat vandaag weten dat de bouw van de brug ernstig is vertraagd. Woordvoerder Wim Trip van de provincie laat weten dat dit zeker niet gaat lukken.

dorkwerd-startsein nieuwe brug-11Op last van de aannemer wordt eerst nader onderzoek verricht. Volgens Trip vreest de aannemer dat de ondergrond voor de nieuwe constructie waar de brug straks op komt te rusten, te slap is. ,,De grond moet 100 procent stabiel zijn. Daarover zijn twijfels. De aannemer wil meer garanties alvorens met het werk te beginnen.” Wanneer het werk nu kan beginnen, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *