Viaduct Beijum-Zuid en De Hunze open voor verkeer

groningen-beijum-plaatsing viaduct -20De verwachting is dat vrijdagmiddag 26 juli het viaduct bij Beijum-Zuid/De Hunze én de Groningerweg (bij Noorderhoogebrug) weer open gaan voor verkeer.

Beijum-Zuid/De Hunze
Hier kan het verkeer  – via het viaduct over de ringweg – vanuit uit de Hunze naar Beijum-Zuid rijden en vice versa. Dit geldt ook voor fietsers. Het is dan nog niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg gebruik te maken van de afslagen richting het viaduct!! Dat gebeurt pas eind september wanneer de aansluitingen volledig in het nieuwe viaduct zijn geïntegreerd.

 

Bestemmingsverkeer voor Beijum-Zuid en de Hunze wordt tot die tijd omgeleid via Beijum-Noord en/of via de busbaan bij Kardinge. Aanvankelijk was het de bedoeling om begin deze week het viaduct te openen. Door het warme weer kon het aangebrachte asfalt niet afkoelen en was het niet mogelijk om het verkeer hier overheen te laten rijden. Inmiddels worden de laatste werkzaamheden afgerond.

Groningerweg bij Noorderhoogebrug
Tevens is de verwachting dat vrijdagmiddag 26 juli de Groningerweg bij Noorderhogebrug opengesteld wordt voor al het verkeer. Door het faillissement van aannemer Jaartsveld heeft het werk een tijd stilgelegen. Door inzet van aannemer Oosterhof Holman en de provincie Groningen zijn de werkzaamheden zo snel als mogelijk was weer opgepakt. In september zal de Groningerweg nog een weekend gestremd moeten worden voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen. De overige werkzaamheden voor de Noordzeebrug zijn inmiddels ook weer gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *