Viaducten Lewenborg/Ulgersmaborg vrijdagnacht 26 oktober geopend

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober worden de nieuwe viaducten bij Lewenborg en Ulgersmaborg al geheel geopend voor het verkeer. Dat is eerder dan gepland. De verwachting was dat de viaducten maandag 29 oktober open zouden gaan. Vanaf komend weekend kan het verkeer Lewenborg en Ulgersmaborg weer zonder omleidingen in- en uitrijden. Het doorgaand verkeer moet nog wel rekening houden met hinder door werkzaamheden elders aan de Oostelijke Ringweg.

Afrondende werkzaamheden

De aannemer MNO Vervat heeft voortvarend doorgewerkt, waardoor de werkzaamheden eerder klaar zijn dan verwacht. De komende weken vinden er nog wat afrondende werkzaamheden plaats. Het hekwerk (fraaie vormgeving, maar bewerkelijk) op de viaducten is nog niet helemaal klaar. Dit wordt waarschijnlijk uitgevoerd in december. Tot die tijd is er een noodleuning geplaatst. In het voorjaar van 2013 wordt er op dit gedeelte van de Ringweg het nieuwe groen aangebracht, op basis van een eerder vastgesteld groenplan. Hiermee wordt het eerste deelproject van de aanpak van de Oostelijke Ringweg afgerond. De stijl van de nieuwe viaducten komt terug in de andere nieuw aan te leggen viaducten.

Totale aanpak Ring Oost

De werkzaamheden bij Beijum-Zuid zijn al begonnen. Dit najaar starten de
werkzaamheden bij de kruising Kardinge. Vervolgens volgt nog de aanpak bij Beijum-Noord/Groningerweg (periode 2013-2014). Deze werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost (periode 2010-2014) waarbij de huidige kruisingen bij de Oostelijke Ringweg ongelijkvloers worden. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren.

(bron en foto: provincie groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *