Viering Chinees Nieuwjaar Bao Trieu Paddepoel

Vandaag is het Chinees Nieuwjaar gevierd bij Boa Trieu in de Groninger wijk Paddepoel, waar  traditioneel de Leeuwendans het nieuwe jaar inluidt. Daarnaast allerlei demonstraties van de vele aspecten van de Chinese sporten.

Kung Hey Fat Choi, Chinees Nieuwjaar

Voorjaarsfestival

Chinees Nieuwjaar, of het VoorjaarsFestival, is het belangrijkste feest in China. De datum van Chinees Nieuwjaar hangt af van de stand van de maan, en valt meestal ergens tussen eind januari en begin februari. Dit jaar 10 februari. Officieel duurt het feest drie dagen, maar volgen s de traditie gaat het voorjaarsfestival door tot de 15e van de eerste maan-maand, wanneer het Lantaren Festival plaatsvindt.

Alle foto’s van deze middag: klik hier

De Slang in China

In China wordt de slang vooral gezien als bewaker van verborgen schatten. De Slang is dan ook een goed voorteken, een symbool van slimheid en wijsheid. Een Slang heeft het vermogen obstakels te omzeilen, en kan daarom een nadelige situatie ombuigen tot een voordeel. Maar de Slang kan ook zelfzuchtig en lui zijn, en daarmee goede kansen verspillen.

Bekende Slangen

Bekende mensen die geboren zijn in een Jaar van de Slang: Moa Tse-tong, Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Ferdinand Marcos, Abraham Lincoln , Martin Luther King, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Edgar Allen Poe, Bob Dylan, Charles Darwin, Anne Frank, Carole King.

Namens Bao Trieu wensen wij u een geweldig Jaar van de Slang. Gong He Xin Xi/Kung Hey Fat Choi/Happy New Year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *