Vijfde nederlaag op rij voor FC Groningen

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkFC Groningen leed zaterdagavond bij Excelsior zijn vijfde achtereenvolgende nederlaag (2-1). Daarmee zit de club in een sportieve crisis want de kans om de playoffs te halen voor een ticket Europees voetbal wordt elke week kleiner. Niet alleen de verliespartijen zijn zorgwekkend maar zeker ook de manier waarop de duels worden gespeeld.

Trainer Erwin van de Looi mag deze week wel even in de spiegel kijken en zich afvragen waarom Michael de Leeuw van hem geen basisplaats meer krijgt. Deze aanvaller, die als invaller in de tweede helft niet alleen voor vuur zorgde maar ook de Groninger treffer voor zijn rekening nam, was nota bene de belangrijkste aanjager van de ploeg in de jacht op een goed resultaat.

De inzet en bezieling dropen van De Leeuw af en het is niet zonder reden dat hij met afstand de populairste speler is in de ogen van de groen-witte supporters. Met hem in de ploeg was FC Groningen in de tweede helft zelfs de bovenliggende partij en het scheelde maar een haar of hij had nog twee doelpunten gemaakt. Het elftal uit vorm is meer gebaat bij een harde werker als De Leeuw dan een stylist als Hoesen, die weer niets klaarspeelde.

Het gehannes met de opstelling wordt Van de Looi niet in dank afgenomen. Niet alleen door de spelers zelf maar zeker ook niet door de trouwe fans in de Euroborg, die komende zondagmiddag – als Vitesse op bezoek komt – ongetwijfeld met de witte zakdoekjes zullen zwaaien. En voor de niet-ingewijden: dat is een teken dat de trainer maar beter kan vertrekken.

Van de Looi maakte ook tegen Excelsior de verkeerde spelerskeuze. In deze fase waarin inzet en bezieling veel belangrijker zijn dan tactiek en techniek, moet je niet kiezen voor Hoesen en de onervaren Bacuna, maar voor De Leeuw en Idrissi. Als de laatste twee spelers tegen Vitesse in de basis ontbreken, breekt de hel los in de Euroborg. Natuurlijk zal er weer veel gesproken worden in het trainingskamp maar er is slechts een middel om uit de crisis te komen: hard werken en vechten tot je er bij neervalt.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *