Vijftig nieuwe woningen in Paddepoel

NoorderkroonAan de Noorderkroonstraat in de wijk Paddepoel heeft wooncorporatie Lefier vijftig nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. Het plan bestond uit 32 eengezinswoningen en 18 appartementen. De woningen zijn inmiddels opgeleverd. Vandaag en morgen ontvangen alle bewoners van de appartementen de sleutel van hun nieuwe appartement.

Appartementen met lift
De ruime appartementen met een oppervlakte van circa 70 tot 90 m2 zijn voorzien van twee of drie slaapkamers en hebben van een balkon op de zuidwest kant. Op de begane grond heeft elke bewoner een eigen berging. Het appartementen­complex is extra aantrekkelijk door de aanwezigheid van een lift. Daardoor kunnen zowel alleenstaanden, jonge stellen en kleine gezinnen hier wonen.

Bennie Drenth, projectleider bij Lefier: “De woningen zijn met name bedoeld om de doorstroming in de wijk te bevorderen. Huurders van Lefier die in Paddepoel wonen, hebben dan ook onder bepaalde voorwaarden voorrang boven andere belangstellenden gekregen”.

Gezamenlijke veldinrichting
Het binnenterrein bestaat uit 3 velden. De bewoners hebben samen met Lefier nagedacht over de inrichting van deze velden. Met de ideeën van de bewoners is Lefier aan de slag gegaan. Rond de zomervakantie zijn de eerste twee velden klaar. Het laatste veld wordt na de zomervakantie ingericht.

 Aantrekkelijke wijk
Paddepoel Zuidwest is de laatste jaren behoorlijk opgeknapt. Naast het bouwen van diverse nieuwe woningen heeft Lefier bestaande woningen verbeterd, de woonomgeving opnieuw ingericht en wordt er in samenwerking met buurtbewoners aan de sociale samenhang gewerkt. De veelzijdigheid aan soorten woningen en de vele voorzieningen in de wijk maakt dat Paddepoel een aantrekkelijke wijk is om te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *