Vitesse rekent genadeloos af met FC Groningen

sport fc groningen tribune (1 van 1)De Fox-commentator hield tot het laatst vol dat FC Groningen bij Vitesse prima speelde, maar de werkelijkheid was anders. Voor- en achterin het elftal faalden de spelers van trainer Erwin van de Looi met als gevolg een dramatische 5-0 nederlaag.

In de slotfase was het geloof in een goed resultaat verdwenen en vloeide de energie uit de benen van de Groningers die amper waren bekomen van de voetbalreis naar Portugal. Maar ook zonder zo’n Europese midweekse wedstrijd had FC Groningen vrijwel zeker verloren in Arnhem. Daarvoor werden er aan de voor- en achterkant van het team te veel fouten gemaakt.
Het ziet ernaar uit dat de equipe van Van de Looi een spitsenprobleem heeft. Mahi mocht het op die positie eens proberen (Hoesen was licht geblesseerd) maar hoewel hij meer dreiging had dan zijn voorganger maakte hij op beslissende momenten de verkeerde keuze. Het heeft er ook alle schijn van dat hij zich comfortabeler voelt aan de zijkant van de aanval.

Dat Michael de Leeuw ook geen spits is, heeft hij inmiddels bewezen. Hoesen schijnt momenteel de nummer 1 te zijn op die positie maar hij is te slap om voor gevaar te zorgen. Hoesen kan prima voetballen maar oorlog maken in het vijandelijke strafschopgebied is hem niet op het lijf geschreven. De enige echte spits, Zeefuik, is inmiddels verdwenen en de Groninger beleidsbepalers moeten serieus nadenken over een nieuwe aankoop in de winterstop.

Achterin was het ook huilen met de pet op. Hans Hateboer vals als verdediger regelmatig door de mand, waardoor zijn verkiezing voor Jong Oranje op zijn minst bedenkelijk genoemd mag worden. Maar doelman Sergio Padt bakte er tegen Vitesse ook niets van. Hij wordt door sommige analytici vaak geprezen, maar in feite is hij technisch zwak. Padt heeft weinig ballen klemvast. Twee van de vijf tegentreffers in Arnhem ontstonden uit rebounds van de keeper.

Zo langzamerhand mogen er ook vraagtekens gezet worden achter de recente aankopen. Zo speelt verdediger Reijnen nog allerminst de pannen van het dak, is Jasper Drost niet meer dan een wisselspeler en heeft Maduro soms moeite met het tempo in de wedstrijd. De man met de grote naam is tot op heden niet in staat gebleken om de ploeg bij de hand te nemen. Kortom, FC Groningen zal voorlopig de middenmoot van de eredivisie niet gaan verlaten.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *