Voedselbanken in een land van melk en honing

Voedselbanken zouden niet moeten bestaan. Het armoedeprobleem is dan groot in een land van melk en honing maar waar de politiek zo snel mogelijk een einde aan moet maken. Het eerlijk delen is ver van ons zowel landelijk als wereldwijd. Voor mij een kerstgedachte te hopen dan wij allen hen helpen die het zo nodig hebben. Een kwestie die ook wereldwijd politiek op te lossen moet zijn.

Vanmorgen rond half twaalf ging politiek Groningen shoppen voor de voedselbank bij de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat.

En ook zij moeten zich aanrekenen toe te staan dat mensen afhankelijk van dit instituut moeten zijn. Met hun actie sluit politiek Groningen zich aan bij de decemberacties van de vrijwilligers van alle voedselbanken in de provincie Groningen om de voorraden van de voedselbank aan te vullen. Wij hopen dat het de laatste in de rij mag zijn en dat zij deze armoede kwestie in een land van melk en honing politiek oplossen in plaats van het publiek te vragen hun bijdrage hierin te leveren. En niet alleen landelijk, maar wereld wijd.  Eerlijk delen!

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *