Voetbalfestival Paddepoel en Selwerd brengt culturen bij elkaar

Vandaag, 27 juli, stond het Zomervoetbalfestival op het programma op sportcomplex De  Parrel in de Groninger wijk Selwerd. De opening om 11.00 uur werd uiteraard even iets later want met alle verschillende nationaliteiten staat de klok nooit gelijk.

Samuel Touré-Le Roy, vergezeld door Joan van der Horst (wijkteamlid Paddepoel-Selwerd), verwelkomde alle deelnemers namens Stichting Generation. Hij was blij met de mooie weersomstandigheden. Sport is een middel om verschillende culturen bij elkaar te brengen en zeker waarin alle teams hebben aangegeven er een sportief evenement van te maken.Meer dan tachtig nationaliteiten wonen in de directe omgeving dit sportcomplex. Het toernooi was gericht op de wijkbewoners uit Paddepoel en Selwerd en  een team uit Selwerd, gesponsord door café de Eik aan de Eikenlaan, kon dus niet ontbreken. Verder een Guineese, Angolese en Antiliaaans team en jongens uit de asielzoekerscentrum die deze dag de sportieve uitdaging aangingen. Eén dame in alle teams en wel van PKC Groningen. Haar rugnummer 13 bracht zeker geen ongeluk liet ze ons weten.

Alle foto’s van deze dag: klik hier

Verder waren er allerlei activiteiten rondom dit festival georganiseerd zoals een vrijmarkt, exotische hapjes en konden de kinderen zich laten schminken. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door ritmische muziek en werd het een fijne middag met een korte onderbreking voor de regen.

Stichting Generations staat voor het bevorderen van contacten tussen nieuwe Nederlanders onderling en hun gastlandgenoten door middel van het organiseren van of deelnemen aan multiculturele evenementen. Gelukkig werden de kinderen in de Azc’s niet vergeten. Er stond een collectebus voor Stichting De Vrolijkheid die zichzelf ten doel gesteld heeft deze kinderen creatieve, sportieve en culturele activiteiten aan te bieden.

We horen nog hoe de wedstrijden zijn afgelopen en welk team welke beker heeft ontvangen. De dag wordt feestelijk afgesloten met een gezellig feest met muziek en dans.

Eén gedachte over “Voetbalfestival Paddepoel en Selwerd brengt culturen bij elkaar

 1. De winnaar waren als volg:
  Bij minderjarige toernooi heeft Selwerd gewonnen van Guinee.
  Bij volwassenen waren drie winnaars: 1e Generations-fire; 2e ABC en 3e Hoogezand.
  De modeshow heeft Fatou van Guineese kleren gewonnen.
  De fiets heeft een bewoner van Selwerd gewonnen.

  Gezien het succes van de dag willen we eerste iedereen bedanken. We hebben besloten om dit voortreffelijke project te blijven doen in samenwerking met iedereen die ons ideeën willen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *