Voetgangersbrug Wilgenbrug geopend door Groninger kinderburgemeester

Vandaag, woensdag 12 oktober 2022 om 11.30 uur opende kinderburgemeester Fatoumata de nieuwe voetgangersbrug die de Bekenkampschool verbindt met de wijk Paddepoel.

Onthulling naam
Fatoumata verrichtte de opening door het bord te onthullen met de naam van de brug; Wilgenbrug.

De naam is bedacht door Mohammad een van de leerling van de Bekenkampschool. De leerlingen spelen ook een grote rol bij de feestelijke opening aanstaande woensdag.

Verkeersveiligheid
De nieuwe brug is van groot belang voor de verkeersveiligheid rond de Bekenkampschool. Ze zorgt ervoor dat er minder druk komt op de vaak gevaarlijke oversteek bij de snelfietsroute op het Wilgenpad richting Zernike. De brug is dan ook in nauwe samenwerking met de school tot stand gekomen en de leerlingen hebben zich tijdens de lessen verdiept in vragen als ‘Hoe maak je een brug?’ en ‘Wat voor bruggen zijn er eigenlijk?’. 

De brug die mensen verbindt
De voetgangersbrug is een van de twee voetgangersbruggen die in het masterplan Kloppend Hart voor het winkelcentrum en omgeving zijn uitgewerkt. Dit plan is in co-creatie tussen bewoners, ondernemers, woningbouwcoöperaties, eigenaren en de gemeente Groningen gemaakt. Eerder is al het park met jeu-de-boulesbaan bij de Caspomor-flats gerealiseerd. De bruggen moeten de verbinding tussen het winkelcentrum Paddepoel en de omgeving verbeteren. De eerste van de twee is nu geplaatst.

Alle foto’s van de opening: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *