Voor politiek Groningen is de maat vol in kwestie winkelcentrum Paddepoel

De situatie in Winkelcentrum Paddepoel heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Er worden – ondanks een uitspraak van de rechter op 3 januari jl. – nog steeds boetes opgelegd aan een aantal kleine ondernemers. Ook worden de winkeliers niet betrokken bij een mogelijke uitbreiding van het winkelcentrum. Voor de Stadse raadsfracties van het CDA, de SP, de PvdA en Stad en Ommeland Groningen is de maat vol. Zij hebben een spoeddebat aangevraagd met wethouder Joost van Keulen (VVD).

Olie op het vuur is een brief van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE) naar een ondernemer, waarin de ondernemer gesommeerd wordt om een bepaling alsnog op te laten nemen in een oude leveringsakte. Mocht dit niet gebeuren dan is de CVvE van plan 68.000 euro bij de rechtsvoorganger te claimen. Feitelijk betekent dit dat de CVvE dit bedrag wil gaan innen bij de vader van de zelfstandige ondernemer, een bejaarde man van 84. Dit alles om er voor te zorgen dat de ondernemer zich voegt naar de wil van de CVvE.

Dan zijn er ook nog onduidelijkheden rondom een mogelijke uitbreiding van het winkelcentrum. De Vereniging van Eigenaren heeft samen met verzekeraar ASR het initiatief genomen om het winkelcentrum uit te breiden met supermarkten. Deze uitbreiding betekent minder zeggenschap voor de kleine ondernemers, omdat het aantal vierkante meters bepaalt wat een eigenaar te zeggen heeft. De fracties van de SP, de PvdA Stad en Ommeland Groningen en het CDA hebben van meerdere ondernemers, waaronder ook pandeigenaren, vernomen dat zij nog geen bericht hebben gekregen over deze plannen.

De raadsfracties hopen woensdag 16 mei opheldering te krijgen van wethouder Joost van Keulen tijdens een spoeddebat. Volgens de fracties is het hoog tijd dat het gemeentebestuur de individuele eigenaren aanspreekt op hun verantwoordelijkheid en opkomt voor de kleine zelfstandige ondernemer. Het gemeentebestuur moet zelf regie nemen en kan deze kwestie niet langer overlaten aan een bemiddelaar.

 

Eén gedachte over “Voor politiek Groningen is de maat vol in kwestie winkelcentrum Paddepoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *