VVD-kamerlid Arno Rutte heeft tabak van TabakNee.nl

politiek-vvd-arno rutte-1Tijdens de bijeenkomst van de opening van de kledingwinkel in de Groninger wijk Reitdiep spraken we elkaar kort over het stoppen van roken. Arno Rutte laat zich op alle fronten over de zorg voorlichten en is niet te spreken op de wijze waarop TabakNee.nl een artikel over hem gepublieert die onjuistheden bevat en waar zelfs privégegevens van Rutte gepubliceerd staan, welke het kamerlid smakeloos vindt.

 

lichaam-longen-1Het belangrijkste bij stoppen met roken is nog steeds de gedragsverandering van de roker zelf, immers als iedere roker zijn gedrag ten gunste van zijn eigen gezondheid verandert, verdwijnen de lobbyisten vanzelf.

2 gedachten over “VVD-kamerlid Arno Rutte heeft tabak van TabakNee.nl

 1. Allereerst een opmerking, mag het ook gepubliceerD zijn.
  Ten tweede is de gedragsverandering bij de roker zeer belangrijk, maar er zijn in de afgelopen 20 jaar steeds meer verslavende stoffen aan tabak toegevoegd, het is niet alleen de nicotine die verslavend werkt.
  Lobbyisten verdwijnen niet, ze verleggen hooguit hun werkterrein, in Europa is dit nog erger (hebben wij ook last van hoor)daar schrijven zij de volledige amendementen voor de parlementariërs, die hoeven het alleen maar in te dienen en voor te dragen. Met de wapenlobby, de olielobby is de tabakslobby één van de sterkste lobbyclubs, ook in NL.
  Minister Schippers is haar baan niet waard en niet alleen om het roken, ze roept de bevolking op om ideeën in te dienen om te besparen op de basiszorg, voelt u hem al we worden geacht groepen te marginaliseren om ze uit de basiszorg te krijgen. Ik heb wel een voorstel, er zijn 4 koepels met daaronder 25 zorgverzekeraars u kent ze vast wel en ze concurreren zogenaamd met elkaar. Echt niet, de markt wordt gewoon verdeeld, schaf 21 verzekeraars af, dat zijn 21 grote gebouwen, 21 raden van bestuur, 21 commissarissen, 21 directies en managers minder aan kosten, het gewone personeel kan verdeeld worden over de vier koepels, de kosten worden dramatisch verlaagd. Een grove schatting van 12 miljard is redelijk.
  Het zou aardig zijn als iedereen die het hier mee eens is een mailtje naar minister Schippers stuurt met dit voorstel, ze vraagt toch aan ons dus iedereen om met voorstellen te komen. Aan dit voorstel heeft ze wat, want levert echt geld op. Ik ben zelf oud-directeur justitie dus weet wel een beetje waarover ik spreek.
  Misschien faciliteert de redactie wel een link die aan Schippers gestuurd kan worden, ik hoop het , want de bevolking wordt stelselmatig en onevenredig gepakt.

 2. ik denk dat arno rutte zelf een smakeloze leugenaar is, (niet ongebruikelijk trouwens voor politici).
  tabaknee.nl is overigens inderdaad slecht bereikbaar, zijn er zoveel nederlanders die de site proberen te bereiken of probeert de politiek of de tabakindustrie de site plat te bombaderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *