Watertappunten in het Noorderplantsoen

In het Noorderplantsoen zijn sinds gisteren twee nieuwe watertappunten in gebruik genomen. Op initiatief van buurtbewoner Mark Deken, gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen zijn de tappunten in het Noorderplantsoen geplaatst.

Voetcarillon
Ook het voet-carillon werd vanmiddag weer in gebruik genomen. Dit muzikale speeltoestel was aan een opknapbeurt toe. Het is gerestaureerd en weer klaar voor hopelijk vele jaren intensief gebruik. Het voetcarillon is te vinden aan de westkant van het Noorderplantsoen, tegenover het nieuwe watertappunt. Het tweede watertappunt in het plantsoen staat bij het meer noordelijk gelegen basketbalveld.

Achttien watertappunten

Waterbedrijf Groningen heeft, onder andere met gemeente Groningen, inmiddels 18 van deze speciale ‘Join-the-Pipe kranen’ in stad en provincie aangebracht. In de stad Groningen zijn de waterpunten te vinden naast het Groninger Museum, op het Broerplein bij de UB, aan de Griffeweg bij het kantoor van Waterbedrijf Groningen, op het Zernikecomplex bij de fontein, bij het Cruijff Court Oosterpark en Corpus den Hoorn, bij sportveld Selwerd, langs de 4Mijl oefenroute in Kardinge, aan de Boerlaan in Haren, op het bus- en treinstation in Zuidhorn, in het winkelcentrum en station Winsum, bij het Cruijff Court Bedum en Hoogezand, in het winkelcentrum in Stadskanaal en nu dus ook in het Noorderplantsoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *