Week van het afval van start met een prachtige circulaire modeshow

Een gezellige bijeenkomst vanmorgen in Forum Groningen. In korte tijd is de week van het afval in Groningen georganiseerd. Wethouder Glimina Chakor verzorgde de opening. Afval is niet het juiste woord. Volgens de wethouder gaat het om goud goed. Leerlingen van het Noorderpoortcollege  verzorgen een prachtige circulaire modeshow vanaf de roltrappen van het Forum.  Alle foto’s vanmorgen  van Jan Hendrik en Feiko van der Veen: klik hier

Van afval naar grondstof
Deze performance vormt een manier om de aandacht te vestigen op meer hergebruik van waardevolle grondstoffen. De gemeente wil namelijk een gemeente zijn waarin zo weinig mogelijk huishoudelijk afval ontstaat en waarin het afval dat wel vrijkomt, op de meest hoogwaardige wijze weer wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Recente ontwikkelingen rondom grondstofschaarste (o.a. staal, glas, hout en papierpulp) onderstrepen nog eens extra de noodzaak hiervan.

Tijdens de Week van het Afval is de gemeente Groningen op zoek naar onze mening en ideeën. Hoe zorgen we er samen voor dat we in de toekomst afvalvrij worden? Wat zou ons kunnen helpen om een steentje bij te dragen? Zien we iets over het hoofd of heb je ergens anders een goed idee gehoord? Het is tijd om hierover het gesprek aan te gaan. Het is tijd voor Trash Talk!

De gemeente Groningen is van 27 oktober t/m 5 november op veel verschillende plekken in de gemeente te vinden. Kijk hier het programma wanneer zij bij jou in de buurt staan. Onze mensen staan klaar om met jou in gesprek te gaan!

De Week van het Afval wordt op 5 november afgesloten met de Tijd voor Trash Talkshow in Forum Groningen.  Alle informatie: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *