Welk redmiddel voor lege parkeergarages Groningen

groningen-centrumk-parkeergarage boterdiep-2Liepen we zondagmiddag door de Oosterstraat met de vele lege winkels, vandaag, 23 april, een in kijkje in de lege parkeergarages van Groningen, waar de gemeente maar weer eens een campagne tegen aan gooit om een volle bak(en) te krijgen met als motto Daar begint de binnenstad

Bij het zien van de vele lege winkelpanden in de Oosterstraat en Steenstilstraat, ontstaat er een waar spookbeeld. Waar is de binnenstad en wordt je triest van het zien van de beelden die qua leegstand alleen maar toenemen. Met alle kortingsacties is van een herhalingsbezoek dan ook al helemaal geen sprake meer. Sinds de oplevering van de parkeergarages aan het Damsterdiep en het Boterdiep, die voornamelijk in gebruik is door RUG en UMCG medewerkers, staan de garages grotendeels leeg en ook de Oosterpoort staat leeg. Voor de leegstaande parkeergarages, ja u raad het al, is zelfs een website ontwikkeld: www.p-stad.nl.

Vele bewoners komen al met ideeën. Gebruik de garage als overdekte markt bijvoorbeeld. Hoe en welk managementteam je hiervoor een oplossing moet laten bedenken? Eén ding is zeker, het heef heel veel geld gekost, het blijft geld kosten en het gebruik is nihil. Wat doet u met iets wat u niet meer gebruikt en geld kost???

Foto’s: JouwStad.eu/FocusGroningen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *