Werkmanparade in centrum Groningen

steden nederland, groningen, centrumOp zondag 25 oktober gaat de Werkmanparade van start. Op twintig ‘alledaagse’ locaties in de binnenstad van Groningen, gaan twintig kunstenaars live aan de slag. Ze brengen een ode aan de Groninger kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Hoe ze dit doen? Dat ontdekt de geïnteresseerde met een speciale Werkmankunstroute; terwijl de toevallige passant ter plekke wordt verrast.

Van psychedelische kunst tot houtskoolportretten
De Werkmanparade is dé gelegenheid om te laten zien welke kwaliteiten Groningen als creatieve stad in huis heeft. Onder het motto ‘kunst is overal’ stappen twintig kunstenaars uit hun comfortzone en gaan aan de slag op alledaagse ‘publieke’ locaties. Winkels, cafés, een tattooshop en een bierbrouwerij worden omgetoverd tot ateliers. Ieder brengt op zijn of haar unieke eigen wijze een ode aan de kunstenaar Werkman. Van psychedelische kunst van Lance Schmale bij KULT tot een klassiek schilderij van Egbert Modderman bij Boekhandel Van der Velde; of van een groot krachtig houtskoolportret bij bierbrouwerij Martinus door Rieuwerd Tillema, tot beeldverhalen van Anne Staal bij Coffee Bar en Kadoshop PS.

Werkman in 3D
Tijdens de Werkmanparade toont House of Design in het vernieuwde GRID de resultaten van een creatief onderzoekproces. Wat zou de eigenzinnige Werkman maken met hedendaagse technieken? Kun je de gelaagdheid van zijn werk vertalen naar 3D? Met wat hulp van House of Design maakt de bezoeker hier zijn of haar eigen 3D-Werkmanontwerp, dat vervolgens door 3D-printingexpert Tobias Strating live wordt uitgeprint.
De kunstroute
De kunstenaars en de locaties zijn gekoppeld aan een speciale Werkmankunstroute. Deze is af te halen bij de VVV op de Grote Markt. Hiermee zien belangstellenden op zondag 25 oktober van 13.00 tot 17.00 uur de kunstenaars live aan het werk. De resultaten worden tot 1 november tentoongesteld. Ga naar www.werkman2015.nl voor een overzicht van deelnemende kunstenaars en  locaties. De Werkmanparade is een productie van Stichting Werkman 2015 en Studio Plakband, gesteund door Marketing Groningen en Gemeente Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.