Wethouder Jongman opent gerenoveerde restaurant Buurten bij Bernlef Paddepoel

Vanwege de coronapandemie moesten de feestelijkheden worden uitgesteld. Een nieuwe toegangsdeur aan de Venuslaan voor het restaurant van woonzorgcentrum Bernlef in Paddepoel voorkomt het zwerven door het gebouw en daarmee toegankelijk voor de buurt. De Groninger wethouder Inge Jongman verrichte de openingshandeling door het knippen van een lint. Met haar OUDEREN in haar portefeuille laat ze weten dat de gemeente het samenbrengen van mensen steunt, immers wat zouden we zijn zonder elkaar. 

Een druk bezochte middag met een oproep aan de buurtgenoten om te komen met ideeën immers samen zijn en te delen is goed voor ons allen.

Onder de naam Buurten bij Bernlef worden diverse werkzaamheden uitgevoerd in en rond het woonzorgcentrum Bernlef. In de ruim honderd appartementen wonen vooral ouderen, die op bepaalde terreinen ondersteund worden. Op de begane grond is het wijkrestaurant gevestigd.

In het restaurant eten dagelijks meer dan zestig buurtgenoten uit de wijk Paddepoel. Daarnaast bezorgd het restaurant maaltijden aan huis bij de bewoners van het woonzorgcentrum. Het restaurant is een ontmoetingsplek in de wijk en is beschikbaar voor activiteiten zoals kaarten, sjoelen, bingo en verjaardagsfeesten. De ruimte is ook te gebruiken voor presentaties en bijeenkomsten.

Werken en meedoen in Bernlef
Wijkbewoners die zich willen inzetten voor de wijk, kunnen via Buurten bij Bernlef werkervaring opdoen in het restaurant, maar ook als receptionist van het informatiepunt. We beheren ook een klein kringloopwinkeltje.

De mensen die via WerkPro meewerken aan Buurten bij Bernlef zijn wijkbewoners, vrijwilligers, studenten, mensen met een beperking of een achterstand op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *