Wethouder Jongman reikt gemeentelijke sportpenningen uit

Op haar eerste werkdag als wethouder sport, reikte Inge Jongman vanmiddag, donderdag 14 februari,  op het stadhuis dertien gemeentelijke sportpenningen uit aan Groninger topsporters.

De Groninger sporters die een sportpenning hebben ontvangen, zijn actief in de disciplines atletiek, roeien, korfbal, schaatsen en dammen.De elf sporters die de sportpenning van de Stad kregen voor hun prestaties in 2018 zijn atlete Jorinde van Klinken, korfballer Tim Flokstra en de roeiers Sophie Souwer, Ymkje Clevering. Luuk Adema, Melvin Twellaar, Marloes Oldenburg, Tijmen Mennink, Jorn Haverkort, Ilse Kolkman en Damion Eigenberg.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele  sporters en teams die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden.

Groningen vanaf 2019 ervoor om de sportpenningen voor topsportprestaties apart twee keer per jaar in het stadhuis uit te reiken. Groningen wil hiermee haar waardering tonen voor de topprestaties van deze sporters.

 

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende opnames:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *