Wijkwethouder Paul de Rook genomineerd

politiek, personenDe Groningse wethouder Paul de Rook is genomineerd voor de titel van beste lokale bestuurder van het jaar. Tijdschrift Binnenlands bestuur, dat de verkiezing organiseert, prijst onder meer zijn transparantie en de energie die hij weet los te maken.

Tijdschrift Binnenlands Bestuur, dat de verkiezing organiseert, licht toe: “Wethouder de Rook schuift het nemen van besluiten niet zomaar voor zich uit. Hij verschuilt zich niet achter anderen, maar durft positie in te nemen. De manier waarop hij daarmee met raadsleden, ambtenaren en bewoners in gesprek gaat, zorgt voor draagvlak. Hij is openhartig en transparant en dat maakt het mogelijk de lijn die hij uitzet en uitvoert te volgen. De ‘out of the box’-oplossingen die hij daarvoor bedenkt maken niet zelden enthousiasme en energie los.”

“Ik ben enorm verrast en blij met deze nominatie. Ik werk met ontzettend veel plezier samen met inwoners, ambtenaren en raadsleden. Het is heel fijn om hiervoor op deze wijze erkenning te krijgen”, aldus De Rook.

Paul de Rook oogstte het afgelopen jaar veel lof, ook internationaal, met het nieuwe Groningse Fietsbeleid. Ook loodste hij Grand Theatre met succes door het recente faillissement. Daarnaast kon zijn nieuwe cultuurbeleid kon rekenen op veel positieve reacties. Samen met D66-gedeputeerde Fleur Gräper stond hij aan de wieg van de nieuwe, hechte samenwerking met de provincie Groningen en andere Noord-Nederlandse partners op het gebied van cultuur. Zijn andere portefeuille, sport, maakte hij zich eigen door tijdens kennismakingsbezoeken mee te sporten bij verschillende sportverenigingen.

Via de website van Binnenlands Bestuur kan iedereen zijn stem uitbrengen. Op 21 januari worden in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Ook de gemeente Groningen is genomineerd: in de categorie best bestuurde decentrale overheid.

 

1 gedachte op “Wijkwethouder Paul de Rook genomineerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.