Windmolens stad Groningen wel nodig?

CDA Groningen kritisch op windmolens rondom Stad

 Met het presenteren van het beleidskader ‘Windkracht Groningen’ werd duidelijk dat het gemeentebestuur grootschalige windenergie wil gaan realiseren in Groningen. De bedoeling is om 70 megawatt windenergie binnen de gemeentegrenzen te realiseren. Het gaat daarbij om windmolens vanaf 100 meter die met de huidige technieken circa 1 megawatt aan energie opleveren. Het CDA is kritisch over deze plannen.

In maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat het eerste windmolenpark op zee gebouwd kan gaan worden zonder subsidie van de overheid. CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens: ‘De noodzaak om over te stappen op schone energie is duidelijk. Maar waarom nu kiezen  voor windmolens rond de stad, terwijl ze op zee meer opleveren en al zonder subsidie kunnen worden ontwikkeld? We moeten die efficiëntie niet uit het oog verliezen.’

De partij wil ook meer weten over het draagvlak bij Stadjers voor windmolens rondom de stad en zal het college van burgemeester en wethouders daarover bevragen in de gemeenteraad. 

2 gedachten over “Windmolens stad Groningen wel nodig?

 1. Ga toch alstublieft eerst eens alle daken vol leggen met zonnepanelen voordat je de groene omgeving vervuild met gehaktmolens die ondergronds door hun trillingen ook dierenellende veroorzaken. overweeg eens te bezuinigen op energie gebruik. Het beste zou een afname van de mensenpopulatie zijn want wij zijn gewoon met te veel. Te veel mensen die geen consessies willen doen, zo ontzettend deprimerend!

 2. Laatst nog een zeearend gesneuveld door zo’n kreng van een turbine.
  Vermoord door de enorme wieken.

  Al plempen ze heel Nederland vol, kunnen de windturbines nooit aan de vraag voldoen en ze kunnen al helemaal niet gelijke tred houden met die ongebreidelde groei van de bevolking.
  Waar ook nooit een woord over word gesproken is de milieuonvriendelijke productie van die krengen.
  Er word zoveel zwaar belastend en milieuonvriendelijk materiaal, gebruikt dat dit alleen al en reden moet zijn om er nooit aan te beginnen en dan heb ik het nog niet eens gehad over de gezondheidsschade die die dingen veroorzaken door de constante trillingen en gebrom.
  Dit zijn o.a. verdikte wanden van bloedvaten wat op hun beurt hartinfarcten, hoge bloeddruk en hersenbloedingen veroorzaakt, slechte nachtrust en nervositeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *