Winkels rond Noorderplantsoen delen picknick-kleedjes uit | Houd Groningen schoon

Samen in actie om Noorderplantsoen netjes te houden

De Jumbo aan de Beren en de Wilhelminakade, de Coop aan de Kerklaan en de Albert Heijn in de oude Ebbingestraat delen vanaf vrijdag 18 mei plastic picknick-kleedjes uit aan klanten die in het Noorderplantsoen iets gaan eten en drinken. Deze winkeliers nemen daarmee verantwoordelijkheid om het plantsoen netjes te houden. Vandaag, vrijdag 18 mei, overhandigde ondernemer Paul Papo van supermarkt Jumbo, ook namens de andere deelnemende ondernemers, het eerste picknick-kleedje aan wethouder Joost van Keulen. 

De winkeliers in de omgeving van het Noorderplantsoen sluiten hiermee aan op de werkwijze van de gemeente om op mooie dagen picknick-kleedjes van afbreekbaar plastic uit te delen aan bezoekers in het plantsoen. Met deze kleedjes is het voor bezoekers gemakkelijker om na een gezellige middag of avond alle afval in één keer in een van de 65 afvalbakken in het plantsoen weg te gooien.

Meerdere steden en bedrijven zetten eigen CleanPicnic-kleedjes in om samen met picknickend Nederland en lokale ondernemers parken en reacreatiegebieden op een leuke manier schoon te houden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *