WinterWelVaart een bijzonder winterevenement in Groningen

groningen centrum winterwelvaart 2010 (6 van 6)WinterWelVaart is een bijzonder winterevenement in de binnenstad van Groningen en vindt elk jaar plaats in het laatste weekend voor kerst: dit jaar van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december. Speciaal voor WinterWelVaart liggen er tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge. (foto’s 2010 klik hier)

Het programma van WinterWelvaart vindt plaats op en rondom (historische) charterschepen. Je kunt onder andere komen kijken naar intieme concerten, voorstellingen, poëzie en exposities of meedoen aan proeverijen, spelletjes en kinderactiviteiten. Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en op de Kerstmarkt is voor jong en oud van alles te beleven. En natuurlijk is er dit jaar weer de Kunstroute, waaraan vele galeries rondom de A meedoen. Alles is gratis toegankelijk.

Eén gedachte over “WinterWelVaart een bijzonder winterevenement in Groningen

 1. Van geboorte Groninger (Sappemeer)
  Sinds 1970 woonachtig in Hoek van Holland , hier gekomen na het stoppen als gezagvoerder kustvaart.Verder gegaan als gezagvoerder bij de Rijkswterstaat
  voor het kustgebied Hoek van Holland.Later overgegaan naar de Rotterdamse Havendienst (ass havenmeester Europoort en instructeur geweest van het nieuwe Radarsysteem.
  Trouwens ben ik groot gebracht op de Mars (toen “Reiger”) vanaf de geboorte tot 1939, toen mijn vader (Geert Blaauw) naar Engeland gegaan en in 1945 terug gekomen.
  J.H.BLAAUW
  Huydecoperstraat 3151 ND Hoek van Holland
  [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *