WinterWelVaart in mooi stukje binnenstad Groningen

groningen centrum winterwelvaart 2010 (5 van 6)Vrijdag 19 tot en met zondag 21 december 2014 vindt de achtste editie van WinterWelVaart plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. groningen-centrum-hoge der aa-winterwelvaart-6Met minder middelen ter beschikking heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement door te laten gaan en ook dit jaar een prachtig programma te presenteren. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken wederom deel uit van het gratis toegankelijke evenement.

 

Ondanks de succesvolle eerdere edities is deze achtste editie van WinterWelVaart helaas geen vanzelfsprekende. Door tegenvallende inkomsten heeft de organisatie alle zeilen bij moeten zetten om deze editie van het evenement te realiseren, terwijl er de afgelopen jaren juist een veelbelovende groei was ingezet met een uitdagende programmering. Door deze kwaliteit te behouden, maar op kleinere schaal aan te bieden blijft WinterWelVaart bestaan en blijft het weekend voor kerst voor alle bezoekers iets om naar uit te kijken.

WinterWelVaart is een driedaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades van het A-Kwartier is een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes. Bovendien opent het Noordelijk Scheepvaartmuseum haar deuren. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormt het hoofdkwartier van WinterWelVaart met gratis toegangelijke (kinder)activiteiten en een dagelijks afsluitend muziekprogramma.

Het hele programma: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *