Witwang dwergooruil een grote uil? Even aanpassen

Vandaag maakten we kennis een vogel en wel de Zuidelijke witwang dwergooruil. (latijnse naam: Ptilopsis granti) Deze uilsoort woont in de savannen van Zuidelijk Afrika. Hij jaagt op insecten, schorpioenen, kleine vogels en knaagdieren. In plaats van een eigen nest te bouwen gebruikt deze uil vaak een oud nest van een andere vogel. Daar legt het vrouwtje 2 tot 3 eieren in die na ongeveer 30 dagen broeden uitkomen. De jonge uiltjes verlaten na ongeveer een maand het nest.

Alle natuurfoto’s: klik hier 

Het onderstaande filmpje laat zien hoe deze Zuidelijke witwang dwergooruil (tussen de 22 en 28 centimeter) onherkenbaar verandert bij het zien van een andere, grote uil.

Leuk om te weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.