Zeepbaanrace met de Van Heemskerkschool

onderwijs-van heemskerckschool-korrewegwijk-zeepbaan-16Vandaag, bij het passeren van mijn toenmalige dr. Bavinckschool lagere school in de Korrewegwijk aan de Star Numanstraat, waren de leerlingen van de Van Heemskerkschool gezellig bezig op de zeepbaan. Met de zomer en de zomervakantie in het vooruitzicht een mooie afsluiting van het schooljaar. Eén van de leerlingen kreeg helaas licht letsel. Hij bleek met zijn hand steken in het plastic.

Op de Van Heemskerkschool zitten leerlingen die onderwijskundig en/of gedragsmatig zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs. Door een individuele aanpak en aangepaste leerprogramma’s biedt de school onderwijs en vorming met als doel de leerling te schakelen naar andere scholen, opleidingen en/of werk-leerprojecten.

De school heeft twee locaties in Groningen en heeft in totaal 10 groepen, elk met ongeveer 10 leerlingen. De leeftijd van de leerlingen varieert van 12 tot 18 jaar. De indelingscriteria voor de groepen kunnen zijn: leeftijd, didactisch niveau, problematiek, hulpvraag(vraagstelling), perspectief en leerkrachtkenmerken. De locaties beschikken over een leskeuken, techniekwerkplaats, een sportzaal, een computerlokaal, een muzieklokaal en verschillende leslokalen.

Het onderwijsniveau van het vso varieert van groep 5/6 basisschool tot en met de brugklassen van het VMBO. Ondanks de indelingscriteria zijn er grote sociaal-emotionele en cognitieve verschillen tussen de leerlingen in één groep dat grotendeels een individuele aanpak vereist. De groepen worden zoveel mogelijk vastgesteld op basis van toekomstperspectief . Voor sommige leerlingen ligt het accent van het onderwijs op de leervakken en voor anderen meer op praktijkvakken en oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Tijdens de schoolperiode is er veel aandacht voor het omgangs- en leergedrag van de leerling. Het doel is om de leerlingen te laten werken aan het verbeteren van hun motivatie, zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale vaardigheden. Ze moeten leren dat iedereen kwaliteiten heeft en dat een school ook leuk kan zijn.

Naast groepsleerkrachten beschikt de school over een gedragsdeskundige, een intern begeleider, een logopedist, een creatief therapeut, een fysiotherapeut en vakleerkrachten voor sport, algemene techniek, computeronderwijs en muziek.

3 gedachten over “Zeepbaanrace met de Van Heemskerkschool

  1. Super gave foto’s en zo ben ik mijn vakantie dus begonnen. Super gezellig gehad met mijn leerlingen en collega’s. Super bedankt voor de mooie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *