Zeer zware storm op komst

Dreigende wolken-0800-2Vandaag krijgen we te maken met een flinke sinterklaasstorm. Aan de kust kan het komen tot een zware storm, windkracht 10. Vooral de windstoten kunnen zorgen voor flinke schade, ook automobilisten in het binnenland moeten rekenen op zeer zware windstoten. 

De zware storm waar Nederland vandaag mee te maken krijgt kan tot ver in de avond duren. Op de Wadden en de kop van Noord-Holland staat eind van de ochtend al een windkracht 9. Begin van de middag trekt de wind verder aan tot windkracht 10. In de loop van pakjesavond zwakt de wind wat af tot windkracht 8.
De rest van de Noordzeekust moet rekenen op windkracht 9. Ook in het binnenland waait het flink met windkracht 7 en in de kustprovincies stormachtig, kracht 8.

Windstoten tot 140 km/u
In het noordelijk kustgebied kunnen windstoten voorkomen tot 140 kilometer per uur. Ook in het binnenland zijn zeer zware windstoten van boven de 100 km/u mogelijk. De verwachting is dat de windstoten voor minder schade door vallende bomen gaat zorgen dan op 28 oktober dit jaar. Toen zaten de meeste bomen nog volop in blad.

Kijk nog even rondom woning voor materiaal dat door lucht kan vliegen.

Foto archief: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *