Zeg nee tegen DIFTAR in Groningen

Woensdag 9 september kiest de gemeenteraad voor een nieuw afvalsysteem. Partijen zoals GroenLinks en D66 willen dan DIFTAR invoeren. Bij DIFTAR betaal je voor afval per kilo of zak. De SP wil geen DIFTAR. Ben jij ook tegen DIFTAR? Teken hier

Afval is een gezamenlijk probleem dat we samen moeten oplossen.

Door te zorgen voor goede nascheiding van afval. En door de verpakkingsindustrie en supermarkten te dwingen ons minder verpakkingen te verkopen.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid tot afvalscheiding. Ook zorgt DIFTAR voor afvaldumping en vervuiling van recyclebaar afval. De echte vervuilers, de verpakkingsindustrie en de supermarkten, gaan vrijuit. Bewoners mogen het oplossen. En dan kost het ook nog eens miljoenen.

Bron: SP Groningen Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Zeg nee tegen DIFTAR in Groningen

  1. Zoals je terecht stelt kiest de gemeenteraad voor wel of geen Diftar. De gemeenteraad is dan mijn Ja of Nee helemaal niet nodig. Alleen tijdens de verkiezingen ben ik maar belangrijk voor hun. En en niet eens wie ik ben of wat ik denk; enkel mijn rode stipje interesseert ze. Op zich ben ik wel voor het principe dat degene die het meeste afval maakt ook het meeste moet opruimen. Maar zoals gezegd wat ík nu denk of wil interesseert de gemeenteraad niet zo veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *