Zesde Dag van de Grunneger toal

dag van de grunneger toal-9Vandaag de zesde Dag van de Grunneger toal waar de liefde in en voor het Gronings centraal staat.  Op deze dag is de speciale bloemlezing Dast doe doe ik gepresenteerd: een bundel met negentig Groningstalige liefdesgedichten van de afgelopen dertig jaar. In de Meziekkroug werd de Grunneger laifde bezongen door onder meer Swinder, Irene Wilkens & Sikkom Kult, Krödde en de jazzy Klooster & Baumgarten.

De Dag van de Grunneger toal opent met bekend acteur en regisseur Marcel Hensema. In zijn solovoorstellingen Mijn  Ede en Mijn Tweede brengt hij een ode aan het Groningen in Hensema’s jeugdjaren.

In het Literair Café dragen bekende Grunneger schrievers en dichters voor uit de liefdesbundel Dast doe dat ik. Docent Groninger taal en letterkunde Wim Bastiaanse geeft een lezing over Groninger literatuur en de liefde. Er wordt wel eens gezegd dat Groningers zich moeilijk uiten over de liefde. Het programma van de Dag en de liefdesbundel bewijzen het tegendeel; In Groningen beleeft men de liefde zoals overal ter wereld.

Meer informatie: klik hier

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *