Zeventig jarig huwelijks jubileum in Paddepoel

Burgemeester Peter den Oudsten bezocht vanmorgen, 8 juni, het echtpaar Adema-Meinema aan de Jupiterstraat 16 in Paddepoel. Zij vieren vandaag hun 70-jarig huwelijks jubileum.

De heer Dirk Adema is 94 jaar en geboren in de gemeente Westdongeradeel. Zijn vrouw is 93 jaar en geboren in de gemeente Oostdongeradeel. In laatstgenoemde gemeente is op 8 juni 1946 het huwelijk voltrokken. Het echtpaar heeft twee dochters en twee zoons.

Het echtpaar is na hun trouwen verhuist naar Zeeland. In Philippine (gemeente Terneuzen) kon de heer Adema aan het werk bij de douane. Mevrouw Adema kon echter niet wennen in Zeeland en daarom zijn zij na een aantal jaren verhuisd naar de stad Groningen. De keuze voor Groningen kwam voort uit het feit dat de heer Adema zijn kinderen graag wilde laten studeren, iets waar vroeger in zijn ouderlijk gezin geen geld voor was. Na nog een aantal jaren bij de douane werkzaam te zijn geweest, heeft hij de overstap gemaakt naar de Belastingdienst.

Mevrouw had de zorg voor het gezin en mocht in haar vrije tijd graag borduren en breien. Nu mag het echtpaar nog graag lezen.

Bijzonder is dat de heer Adema nog altijd in de wintermaanden schaatst in Kardinge. Gezien zijn hoge leeftijd heeft hij gratis entree tot het sportcentrum. Om in vorm te blijven fietst de heer Adema ’s zomers.

Het echtpaar woont met de nodige hulp nog zelfstandig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *