Zoete geuren op plantenruilmarkt bij TuinindeStad

De tafels stonden voor iedereen klaar vanmiddag waarop iedereen zijn planten, kweek en zaden kwijt kon. Eén van de groenste plekjes van Groningen, TuinindeStad organiseerde een plantenruilmarkt.
groningen-kostverloren-tuin in de stad-plantenruilmarkt-5

Er werd naar hartenlust geruild en de nodige informatie aan elkaar uitgewisseld.

De eerste bezoeker ontving het boek ‘Ik Jan Cremer’ cadeau, een ultiem vakantieboek, waarvan de 1e druk in 1964 verscheen (hetzelfde jaar waarin de kassen van Tuinindestad werden opgericht). Met het zonnige weer en de bekendheid die TuinindeStad inmiddels binnen de stadsgrenzen kent, waren vele Stadjes op deze markt afgekomen. Ook werden we geïnformeerd over de gewassen zoals de bloei van de aardappenplanten of de groei van venkel en capucijners en bonen. Kortom, tuinieren in de achtertuin van vele wijken, waar bewoners met elkaar delen.

Met de honderden titels aan boeken  kon je naast de planten ook de boeken ruilen of gratis meenemen. Enkele gasten combineerden deze middag en lazen onder het genot van een bakkie liggend in een luie stoel de eerste hoofdstukken. Alle foto’s van vanmiddag: klik hier

De kinderen vermaakten zich met het klein vee zoals de aanwezige konijnen en een ander deel bakten het brood met huiskok Inge en kinderkok Marijke. Frans had een mooie buiten oven geïnstalleerd en al snel snoven de vele bezoekers de zoete geuren op van het vers, knapperig brood. Wederom weer een zeer geslaagde middag waar vele plantjes van eigenaar werden gewisseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *