Zorgen bij CDA Groningen over jonge criminelen

nederland 2012, groningen, reitdiep, jeugdinrichting 't poortje, hoogewegHet RTL-nieuws van 29 oktober 2015 bericht dat jonge criminelen niet altijd een plek in een instelling krijgen, ook al heeft de rechter dat opgelegd. Dit blijkt uit een aantal alarmerende zaken die justitiemedewerkers uit het hele land hebben gemeld aan het CDA in de Tweede Kamer. Uit zeven verschillende zaken blijkt dat de jeugdige criminelen niet in een instelling worden geplaatst vanwege plaatsgebrek, gebrek aan geld en bureaucratische belemmeringen.

De opgelegde behandeling voor de jongeren is juist bedoeld om te voorkomen dat ze weer in de fout gaan. Het gaat om jongeren met meervoudige problematiek:  depressies, zwakbegaafdheid en alcohol- en drugsverslaving. Ze worden veroordeeld voor bijvoorbeeld diefstal, mishandeling of afpersing.

Fractievoorzitter van het CDA Groningen René Bolle: ”Het is van belang dat er voor deze jongeren plek is en dat ze een geschikte behandeling krijgen’’. De CDA-fractie vraagt zich af of het college in beeld heeft hoeveel jongeren er in Groningen zijn met deze meervoudige problematiek en of deze jongeren allemaal de geschikte begeleiding krijgen. Omdat het CDA zich zorgen maakt over deze jongeren heeft het besloten schriftelijke vragen te stellen aan het college.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.