Zorgen om aantasting historisch straatbeeld Folkingestraat

Met het afgeven van sloopvergunningen voor de Folkingestraat 65 en een gedeelte van nummer 63a door de gemeente Groningen bereiken ons berichten van grote verbazing. Niet alleen is de Folkingestraat van historisch van waarde, de straat werd in 2014 uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland.

Met het aan de kaak stellen van de voorgenomen sloop wordt gehoopt om dit te kunnen voorkomen.  Door het verder aantasten en verwijderen van andere historische panden (dit pand is uit 1880) blijft er steeds minder over van het historische straatbeeld in het centrum van Groningen. De Folkingestraat is één van de hoofdwegen naar het centrum van Groningen vanaf het hoofdstation.

Grote zorgen bij de synagoge. De nieuwe plannen doen inbreuk om het monumentale pand. Gevreesd wordt dat de sfeer die in belangrijke mate bepaald wordt door de lichtinval van het glas in lood, verloren gaan. We zijn benieuwd naar de houdbaarheid van het bestemmingsplan en aanverwante zaken of eindigt dit onderwerp net als een pand aan de Hoekstraat?

Behoud het historisch straatbeeld van onze binnenstad!
Links van toepassing:

1.https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-32540.html
2.https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-68873
3.https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-68873.html

Bron bekend bij de redactie.

Eén gedachte over “Zorgen om aantasting historisch straatbeeld Folkingestraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *