Zuidlaardermarkt zo sterk als een paard

De grootste paardenmarkt van Europa is vanmorgen om 06.00 uur voor de 818ste keer van start gegaan.De Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paardenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. We begrepen dat door personeelstekort er dit jaar geen officieel toezicht van de Dierenbescherming is. Wel wordt door vrijwilligers rond een oogje in het zeil gehouden.

De Zuidlaardermarkt is na ruim 800 jaar nog altijd zo sterk als een paard! Bezoekers komen uit heel Europa. Je treft er Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers. Het is ook een markt die met zijn tijd mee gaat. Zo is er veel aandacht voor het dierenwelzijn. Voorbeelden hiervan zijn de verplaatsing van het marktterrein naar een rustiger en omheinde plek, de verkorting van de marktduur, voorzieningen op het gebied van water en voer en de extra begeleiding en toezicht op het laden en lossen van dieren.

Tekst gaat door onder de foto’s                      Alle foto’s van de markt: klik hier 

Tijdens de Zuidlaardermarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar is er ook een warenmarkt. En wat voor één… het lint met marktkramen is wel vier kilometer lang. De marktkooplui komen van heinde en verre en verkopen van alles, zoals  tassen, telefoonhoesjes, droge worsten en niet te vergeten de Zuidlaarderbol.

Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met attracties voor het hele gezin. Van draaimolens en touwtrekken tot de cakewalk en doldraaiende attracties. De kermis is vanaf de vrijdagavond voor de markt tot de woensdag erna geopend. Het is traditie om de kermis op vrijdagavond met een spektakel te openen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *