Zware tot zeer zware storm verwacht

Het KNMI verwacht voor morgen zware tot ZEER ZWARE storm met orkaankracht!
Dreigende wolken-0800

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. De temperatuur ligt in de middag rond 16 graden. De zuid- tot zuidwestenwind neemt in de loop van de ochtend boven land toe naar krachtig tot hard, kracht 6 tot 7. 

Langs de kust en op het IJsselmeer komt een (zware) storm te staan, windkracht 9 tot 10. Ook komen er (zeer) zware windstoten voor. Veelal tussen de 90 en 120 km/uur, de zwaarste in de kustprovincies. In het noordwestelijk kustgebied is er rond het middaguur tijdelijk kans op uitschieters tot 130 km/uur bij een kortdurende zeer zware storm, 11 Bft. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af. (Bron: KNMI)

Spoorwegen
Om problemen zo goed mogelijk op te kunnen vangen, passen NS en ProRail vanaf de start van de treindienst de dienstregeling op een aantal trajecten aan. Houdt u rekening met een langere reistijd, vaker overstappen en  drukkere treinen. De aanpassingen voor morgen worden op dit moment in de reisplanner verwerkt. Zodra de planner is bijgewerkt zullen we dat hier melden. Ondanks de aanpassingen kunnen zich op de dag verstoringen voordoen. Plan voor een zo actueel mogelijk advies uw reis kort voor vertrek.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *