Zwerfafval Groningen veroorzaakt mede door logistieke afhaalproblemen

Zowel in 2017 als in 2018 zijn de problemen nog steeds niet opgelost bij de verzamelcontainers in verschillende wijken. We deden gisteren een rondje in de stad waar op verschillende locaties een verzameling van afval geplaatst is naast de containers. Een logistiek probleem welke men in Groningen niet weet op te lossen en leidt tot onnodig zwerfvuil in de wijken. Een ergernis die hoog scoort.

Recentelijk bracht de gemeente Groningen het nieuws naar buiten dat de openbare ruimte schoon is. Wethouder Joost van Keulen, Stadsbeheer en Reiniging, is tevreden over de score: ‘Ik waardeer het enorm dat er kritische bewoners zijn die onze openbare ruimte willen inspecteren. Deze mooie uitkomst komt door de zorg en aandacht die we er samen met bewoners aan besteden.’

Een mooie score zou je kunnen zeggen echter de mens gedraagt zich anders. De containers zijn vol en worden dus niet tijdig geleegd waardoor de wijk(en) met het zwerfafval worden opgezadeld.

Houdt Groningen schoon is het motto. Maar als logistiek de zaak niet op orde is ben je zelf de veroorzaker. Dat kan anders!

 

Eén gedachte over “Zwerfafval Groningen veroorzaakt mede door logistieke afhaalproblemen

  1. Dit komt door het wegbezuinigen door de gemeente Groningen van het lagere personeel.
    Men noemt dit intern de kaasschaafmethode.
    Dit is bedoeld om de functies van de hoge heren te sparen.
    Maar onderwijl lijdt het onderhoud van de stad hier gigantisch onder en daarmee bedoel ik het onderhoud van de bestrating, groen, riolering e.d., want dat is iets waar de grote jongens vies van zijn ‘onderhoud’, zij steken liever het geld in belachelijke projecten waar de Groninger niet op zit te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *