12e Univé Astrea Run met winterse temperaturen

steden nederland, groningen, selwerd

Twee jaar geleden herinner we ons nog dat voor de kleinere kinderen die toen nog meededen overwogen werd de route in te korten vanwege de warme temperaturen. Hoe anders was het vandaag toen tijdens de warming-up de deelnemers te maken kreeg met lichte sneeuwval en dat met Pasen. Het was voor het eerst dat de Engelse vier-mijl is georganiseerd door Astrea Loopgroep.

De Groninger Tom Nuijen was de snelste man op deze 4 Engelse mijl. Bij de vrouwen zegevierde Marleen Stiekema uit Bedum, die we beiden de finish zagen passeren. Zo ook de winnaar van de 10 kilometer Henk-Jan Dolsma uit Groningen. Stadgenote Eva Teuling was de snelste vrouw op deze afstand.

Onder de vele toeschouwers de kinderen en de kleinkinderen die op verschillende manieren iets bedacht hadden om oma, tante, neef etc. op een leuke manier aan te moedigen.

De Wageningse hardloper Peter Schoch is winnaar geworden van de twaalfde Univé Astrea Run. Zijn winnende tijd op deze halve marathon was 1 uur, 16 minuten en 17 seconden. Roy Vervoort uit Groningen werd tweede op 4 minuten en 21 seconden. De Groningse Karen Koopman was de snelste vrouw. Ze was 1 uur, 44 minuten en 24 seconden onderweg en had een voorsprong van één en een kwart minuut op Trijntje Heeres uit Eelderwolde.

Alle vrijwilligers, dienstverlenende organisatie bedankt voor jullie bijdrage. Namens de organisatie, allen een Zalig Pasen!

Alle foto’s van deze middag: klik hier   De foto’s van 2011: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *