Compassieprijs 2013 voor Radio Steunkous Amsterdam

radio steunkousHet Amsterdamse radioprogramma Radio Steunkous heeft vanmiddag 5 april, de Compassieprijs 2013 ontvangen in ForumImage.  De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden’. In 2013 is het thema media als terrein waarop de prijs wordt uitgereikt.

Radio Steunkous, een initiatief van Buurtzorg Amsterdam, vindt dat alle vormen van aandacht en betrokkenheid genezend kunnen werken en dat iedereen een steunkous voor anderen kan zijn. De jury van de Compassieprijs prees de verfrissende en vaak humoristische manier waarop het programma een brug slaat tussen mensen. De andere genomineerden waren journalist Rob Pietersen van Dagblad Trouw voor zijn verhalen over asielzoekers en integratie en coördinator Tjip Schotanus van Straatkrant De Riepe, de straatkrant voor Groningen, Friesland en Drenthe voor de inspirerende manier waarop bij De Riepe tot een langdurig succes heeft gemaakt.

Voor de organisatie tekenen jaarlijks wisselende lokale compassiebewegingen. De uitreiking van dit jaar was in handen van het Groningse project Stadjers voor Compassie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *