23ste editie WK snert- en stamppotkoken in keukens Alfa-college

Vandaag, 17 februari, vonden de 23ste editie van het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken plaats in de prachtige keukens van het Alfa-college aan de Kluiverboom 3 in Groningen. Bezoekers konden in het restaurant gedeelte de verrichtingen van de deelnemers goed volgen op video schermen. En aan het einde van de kooksessie gaan de deelnemers in een lange rij hun kookkunsten laten PROEVEN van de snert of stamppot! Een geweldig onderdeel van het evenement dat erg gewaardeerd wordt door de bezoekers!

Met bijzondere deelnemers uit het hele land en opnieuw uit het buitenland. Zo waren er in eerdere edities deelnemers uit Suriname, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Afghanistan. Dankzij Carolina Verhoeven van de Culinaire Academie hebben zich voor deze editie 2 deelnemers uit Senegal ingeschreven. Zij zijn hier om de Nederlandse kookkunst te leren.

De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilverenstamppot-opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *