83 jarige therapeut aangehouden voor zedendelict

politie rademarkt bij avond 01De politie heeft vanochtend een 83-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het plegen van onzedelijke handelingen. Een 20-jarige vrouw heeft aangifte gedaan.

De man geeft zich uit voor manueel therapeut. Voor de behandeling komt hij bij zijn cliënten thuis. Volgens de aangeefster zou de man haar onzedelijk hebben betast. De man is ingesloten voor verhoor. In de woning van de verdachte is een doorzoeking gedaan. Daarbij zijn administratieve papieren en computerapparatuur in beslag genomen.

Undercover in Nederland

Alberto Stegeman heeft in het kader van het televisieprogramma “Undercover in Nederland” ook contact opgenomen met de verdachte. Ook toen is er sprake geweest van seksueel getinte uitspraken en grensoverschrijdend gedrag door de verdachte. Het is voor de politie op dit moment onduidelijk of de verdachte mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.

Relatie cliënt-hulpverlener

Het plegen van ontucht met een cliënt die zijn hulp of zorg heeft toevertrouwd aan iemand die werkzaam is in de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg is een strafverzwarende omstandigheid. Mocht u ook denken slachtoffer te zijn van de aangehouden verdachte, dan kunt u altijd bij de politie terecht voor een intakegesprek. Neem in dat geval contact op met de politie via 0900-8844. Kijk voor meer informatie op politie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *