Aaldense Nienke Leenman per rolstoel naar Pieterburen voor het goede doel

groningen-selwerd-park selwerd-nienke leenman-3In een gewone rolstoel rollend over het Pieterpad van St. Pietersberg, Zuid-Limburg, naar Groningen. Een monsterrit van ruim vijfhonderd kilometer die de 33-jarige Drentse Nienke Leenman uit Aalden heeft aan gedurfd en waar zij vanmiddag Groningen bereikte om morgen te eindigen in Pieterburen.

Samen met haar hulphond Regido startte zij 30 maart op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en eindigt morgen 17 april na bijna drie weken in Pieterburen. Dat alles voor een goed doel: Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond.

Samen met de CLiCK heeft Nienke Leenman haar eigen vierjarige bouvier op kunnen leiden tot hulphond. Maatwerk door middel van teamtrainingen. Hierdoor heb ik geen ‘kant en klare hond’, maar heb ik geleerd hoe mijn hond in elkaar zit en zijn wij één team waardoor ik word geholpen in mijn alledaagse werkzaamheden”, zegt de dertiger vanmiddag tegen Aly Wieringa op het moment dat zij met haar hond Park Selwerd in Groningen passeert.

Nienke Leenman heeft sinds haar twaalfde een spier- en zenuwaandoening en is sindsdien aan een rolstoel gebonden. Omdat een dergelijke specifieke opleiding vrij prijzig is, heeft ze besloten een sportieve prestatie aan te gaan en geld in te zamelen voor deze stichting. Tijdens haar tocht krijgt de Aaldense gezelschap van mensen die tegen betaling meewandelen.

Meer via www.facebook.com/hulphondregido en www.de-click.nl.

Foto’s: Aly Wieringa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.