Knappe remise FC Groningen in de Kuip

 Een gelijkspel (1-1) in de Kuip tegen Feyenoord is een prima resultaat. Wat dat betreft mocht FC Groningen terugkijken op een geslaagde avond. Immers, van de 33 competitieduels die de Groningers daar in totaal afwerkten, gingen er 25 verloren. Maar of het ene puntje genoeg is om aan het eind van het seizoen mee te kunnen doen aan de playoffs voor een Europese ticket, valt te betwijfelen.

Natuurlijk, er zijn in de resterende drie wedstrijden nog negen punten te behalen en als die volle buit wordt binnengehaald dan is er een gerede kans op het spelen van de playoffs. Maar dan mag de ploeg van trainer Erwin van de Looi zich geen enkele misstap meer veroorloven. Om te beginnen komende dinsdagavond in de Euroborg waar Roda JC de volgende tegenstander is.

Gemakkelijk ging het overigens niet in de Kuip. Na een prachtige treffer van Michael de Leeuw, die zullen ze volgend seizoen nog missen, was het gaandeweg Feyenoord dat het spelbeeld bepaalde. Vooral in de tweede helft domineerden de Rotterdammers en moesten de Groningers alle zeilen bijzetten om een nederlaag af te wenden. Ineens schoten de Feyenoorders uit alle hoeken op het doel van Padt, die zoals zo vaak de ballen tegen zijn forse lichaam af liet ketsen.

Ondanks het veldoverwicht, bleef FC Groningen derhalve met kunst en vliegwerk overeind. En dat mag gerust een klein wondertje genoemd worden. De 1-1 werd namelijk allerminst met oogstrelend voetbal verdedigd. De wil om het ene puntje mee naar Groningen te nemen was echter zo groot dat de FC alles uit de kast haalde om het prima resultaat te bereiken. Met de remise stopten de noorderlingen een reeks van zes overwinningen van Feyenoord.

Het doelpunt van FC Groningen was kenmerkend voor clubtopscorer De Leeuw, die slechts een klein kansje nodig heeft om te scoren. Zijn ongekende passie in het vijandelijke strafschopgebied zal de Trots van het Noorden in de toekomst nog missen. Hij vertrekt naar Amerika voor een buitenlands avontuur en het is maar de vraag of er een waardige vervanger kan worden aangetrokken. Achter de schermen is de club al druk bezig met het formeren van de selectie voor het komende seizoen. Maar als de ploeg van Van de Looi de fans dit seizoen nog wil verassen, dan moet er nog driemaal worden gewonnen.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *