Aandacht op scholen voor orgaandonatie in Donorweek

ben jij al donor?Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt scholen aandacht te besteden aan orgaandonatie tijdens de les.

Jongeren ontvangen het jaar na hun 18e verjaardag een brief van de minister met de vraag of ze donor willen worden.  “Het is dan ook van belang dat jongeren goed geïnformeerd worden over orgaandonatie.

Dat kan onder andere via school bijvoorbeeld als onderdeel van biologieles of burgerschap. Of als thema bij een les in debatteren. Als donor kan je iemand letterlijk een nieuw leven geven, een nieuwe toekomst, nieuwe dromen. Ik vraag scholen dan ook aandacht te besteden aan orgaandonatie om zo jongeren te helpen hun mening te vormen over deze belangrijke keuze”, aldus minister Edith Schippers.

De minister deed deze oproep tijdens de eerste landelijke persdag voor schoolkrantredacteuren. Deze dag werd georganiseerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) die ook lespakketten ontwikkelt voor het onderwijs over orgaandonatie.

Van 14 tot en met 20 oktober is het weer Donorweek. Tijdens deze week wordt met verschillende activiteiten in het hele land aandacht gevraagd voor orgaandonatie en worden mensen opgeroepen hun keuze vast te leggen in het Donorregister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *