Rehwinkel naar Barcelona op onze kosten

politiek, personenDe vertrekkende burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel laat vandaag weten dat  hij in eerste instantie onbetaald aan het werk gaat bij United Cities and Local Governments. Hij gaat een centrum opzetten dat lokale overheden gaat helpen bij rampen. Volgens Rehwinkel moet dit binnen maximaal een half jaar zijn gelukt. ‘ Ik verwacht dan ook in beperkte mate van mijn recht op wachtgeld gebruik te maken’ , aldus Rehwinkel. De vertrekkende burgemeester liet eveneens weten hij het vervelend vindt dat de gemeenteraad het nieuws in de krant heeft moeten lezen.

Youp van Hek schreef zaterdag  onder Nagels & doodkisten het volgende:

Jammer dat de vertrekkende burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel al een nieuw schnabbeltje heeft. Deze brokkenpiloot was meer dan geschikt geweest voor een functie in Nagels demente bejaardenpartij.

Peter heeft een leuke geschiedenis: bij de ene ramp lag hij te tukken met zijn telefoon uit, bij de Facebookrellen in Haren stapelde hij fout op fout op fout en bij alle andere plaatselijke problemen was de schat met vakantie. Als hij terugkwam kon hij onmiddellijk zijn excuses aanbieden omdat hij weer een of andere domme uitspraak had gedaan. Toen hij onlangs met veel bombarie een persconferentie aankondigde dachten alle nuchtere Groningers opgelucht: hij gaat weg! Niks daarvan. Het ging over de intocht van Sinterklaas! Ze hebben later aan Peter verteld dat die niet bestaat. Het meest geestige is dat de Groninger burgervader iets in internationale rampenbestrijding gaat doen. De eerste vraag bij zijn sollicitatie was: Heeft u ervaring?

Wat hij precies gaat doen? Hij wordt crisismanager. Hij vertelt gemeentes hoe ze met rampen om moeten gaan. Dus voor je het weet staat Petertje op de kade in Lampedusa uit te kijken naar de stoomboot van de Sint.

Lampedusa! De niet te bevatten scheepsramp. Dat is weer eens wat anders dan een mislukt Oad-reisje. Zal Somalië ook een omroep MAX hebben waar je in een programma kunt klagen over je vakantie? Dat je mag mekker

 

Eén gedachte over “Rehwinkel naar Barcelona op onze kosten

  1. Ook ik zoek een baan waar ik ongeschikt voor ben, welke werkgever kan mij helpen? CV: lieve lach, telefonisch beperkt bereikbaar, homo (het vrouwtje).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *