Aanhouding na bedreiging met groot mes

gemeente groningen, politieDe politie heeft vrijdagmiddag op de oprit van de A7 bij Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging.

Agenten reageerden op een melding dat op de Stationsweg in Zuidlaren een vrachtwagenchauffeur met een groot mes was bedreigd. De verdachte, de 25-jarige, was na het geweldsincident weggereden. De chauffeur gaf vervolgens het merk, type en kenteken van de betreffende auto door.

Achtervolging
Ruim een half uur later werd de Stadjer in zijn auto op de Peizerweg door surveillerende agenten opgespoord. De bestuurder negeerde een stopteken, waarna een achtervolging via de westelijke ringweg ontstond. De man beging hierbij diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk wisten de agenten bij de oprit A7 voor de auto van de verdachte te komen.

Hierbij ramde de 25-jarige de politieauto. De auto werd hierna door nog eens twee politieauto’s klemgereden. Toch wist de man, door te botsen, weg te rijden. Agenten wisten door een aanrijding te veroorzaken de auto klem te rijden tussen hun politieauto en een lantaarnpaal. Hierop werd de verdachte door de agenten met getrokken pistolen uit de auto gepraat en ingerekend.

In de auto werd een groot mes, dat voor het grijpen lag, aangetroffen en in beslag genomen. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij de chauffeur heeft bedreigd en tevens zonder rijbewijs heeft gereden. De politie heeft het vermoeden dat de 25-jarige onder invloed van alcohol en drugs verkeerde. Een bloedproef moet uitwijzen of dat daadwerkelijk het geval is geweest.

De verdachte wordt gehoord over alle misdrijven en overtredingen waarvan hij wordt verdacht. Bij de aanhouding van de man raakten twee politieauto’s beschadigd. De auto van de verdachte werd in beslag genomen, omdat hij herhaaldelijk zonder rijbewijs heeft auto gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *