College leent 5 miljoen voor realisering Topzorgcentrum

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkEuroborg NV en FC Groningen hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt voor de realisatie van een Topsportzorgcentrum bij Sportpark Corpus den Hoorn. Het college van B&W is blij dat de gezamenlijke ambitie van de initiatiefnemers tot een concreet plan heeft geleid en ziet het complex in meerdere opzichten als een waardevolle toevoeging voor de stad. Om het Topsportzorgcentrum mogelijk te maken, stelt het college de raad voor een hypothecaire lening van 4,96 miljoen te verstrekken aan Euroborg NV.

De business case van het Topsportzorgcentrum is mee ontwikkeld door toekomstige gebruikers, zoals VNO/NCW – MKB-Noord, die de bovenste etage van het markante pand langs de A7 zullen huren als kantoorruimte.

Het complex zal dienen als trainingsfaciliteit voor alle (jeugd-)elftallen van FC Groningen en moet een impuls geven aan het topsportklimaat van FC Groningen op het gebied van sportwetenschap, medische/paramedische begeleiding en fysieke training. De geboden nieuwe faciliteiten komen ook ten dienste te staan van de breedtesport in de stad. Ook krijgt het gebouw een horecafunctie voor bezoekers van Sportpark Corpus den Hoorn.

In het Topsportzorgcentrum komen ruimtes voor medische zorg voor topsport en breedtesport. Deze medische sportbegeleiding krijgt een bovenregionale invulling voor alle (top-)sporters in Noord-Nederland. Het Martiniziekenhuis, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich verbonden aan het Topsportzorgcentrum.

De totale investeringssom van het topsportzorgcentrum is € 7,8 miljoen.

FC Groningen kan bijdragen in de investering en exploitatie van het Topsportzorgcentrum door een vermogensherstructurering. De bijdrage van Euroborg NV wordt gefinancierd uit de hypothecaire lening die de gemeente verstrekt als de gemeenteraad instemt met de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *